fredag 15 oktober 2010

Stockholms största på Café Saturnus



Man kan inte blogga bulltester utan att besöka Café Saturnus som med största sannolikhet serverar, om inte Sveriges så åtminstone Stockholms största bullar. Vi har tur när vi kommer för bullarna har tagit slut. Nya står i ugnen och är klara om 20 minuter. Under tiden kan man beundra det färgglada mosaikgolvet, försöka läsa menyskyltarna som är skrivna på franska med en mycket snirklig handstil eller lyssna till sorlet från den blandade publiken.
När bullen kommer kardemummarykande varm ger den ett lätt surrealistiskt intryck med en omkrets på 50 centimeter och en höjd över havet på 10 centimeter. Skapelsen väger 419 gram vilket får anses vara massor av bulle för de 45 kronorna som den kostar. Vi är tre som delar på den, ensam skulle man aldrig orka.
Bullen är god, så god att en av oss under några ögonblick överväger att ge den samma betyg som den godaste, men noterar att den där glimten av bullhimmel aldrig uppenbarar sig och tar tillbaka tilltaget. Men brödet smakar riktigt bra och blandningen av hård skorpa och fuktigt, lagom segt innandöme lämnar inget övrigt att önska. Wow-faktorn ger vi inget extra för men nio kanelstänger får denna ytterst prisvärda smakupplevelse.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar